Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 1 timer
Klar: 2 timer

Sommeren går på hæld og krydderurterne i haven står knivskarpt lige nu. Med snart visner de, og så er de væk. En genial måde at forlænge kry liv på er ved at lave dit eget kryddersalt. Og det er faktisk ganske nemt. Det kræver kvalitetssalt, som kan fås hos Livingoodies, det er bare at klikke her. Krydderurter passer perfekt til rigtig mange retter. Strø det over pasta med olie. Brug det til ostemaden. Noget rigtig lækkert er også bare at bruge salten til din rib-eye

Ingredienser

  • Rosmarin, Timian, Salvie
  • 100% naturligt salt
  • Evt. hvidløg

Directions

1Varm din ovn op til 80 grader varmluft. Varmluft er den hurtige løsning, men har du tiden kan du bruge normal varme, som i højere grad sikrer at krydderurterne ikke mister smag.

2Placer krydderurterne på en bradepande og giv dem 1 time ved de 80 grader. Herefter åbner du ovnen og mærker om de er helt tørre og smuldrer i dine fingre. Se efter at alle krydderurterne er tørre.

3Det er vigtigt, at krydderurterne ikke udtørrer for hurtigt, da vi skal sikre os, at olien i krydderurterne ikke forsvinder eller fordamper. Herefter piller du rosmarin af grenene, timian af kvistene og fjerner hovedstilken i salvien.

4Knus alle kryderurterne mellem hænderne og hæld dem ud over et stykke bagepapir. Herefter hælder du dit nye salt ud over krydderurterne og så skal du ellers arbejde med dit kryddersalt. Masser salten ind i krydderurterne indtil salten tager farve heraf.

Det færdige kryddersalt pakkes i beholdere eller glas, som kan forsegles fuldt ud. Luft fjerner smagen over tid.

Velbekomme

DEL
Næste artikelAlletiders opskrift på hundemad

EFTERLAD ET SVAR