Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Forberedelsestid: 2 min
Tilberedningstid: 5 min
Parat på : under 10 minutter

Det er svært at finde en mere ikonisk og elegant drink end en Old fashionhed. Det er uden tvivl en af de mest sofistikerede whisky drinks, og er perfekt til dig der rent faktisk gode kan lide smagen af en god whisky og ikke bare prøver at skjule den i eksempelvis cola, men gerne vil fremhæve smagen.

Der findes flere forskellige opskrifter, ligesom der er nogen der sværger til, at det SKAL være rye whisky, men dette er naturligvis en smagssmag. Det bedste du kan gøre, er at prøve dig frem, til du finder den helt rette.

Ingredienser

  • 3-5 cl whisky eller bourbon (alt efter hvor stærk man ønsker)
  • 1 dash Angostura bitter
  • 1  stor sjat frisk appelsinsaft eller lidt skal fra en øko appelsin
  • 2-3 tsk rørsukker
  • Isterninger

Sådan gør du

1Hæld sukker og Angostura (ca. 8 dråber) i et glas, hæld en lille smule whisky i og bland det godt sammen.

 

2Tilsæt et par isterninger og rør godt rundt i et par minutter til sukkeret er helt opløst. Når sukkeret er helt opløst tilsætter du resten af whiskyen og yderligere et par isterninger

3Det sidste du skal gøre er at tilsætte den friskpressede appelsinsaft, og husk at det er ganske få ml der er tale om. Slut af med at toppe med lidt revet appelsinskal, og så har du noget nær den perfekte drink.