Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 5 minutter
Parat på : ca. 3 timer

Der er ikke nogen tvivl om, at mange nok vil mene, at is er noget der hører sommeren til. Samtidig er der nok heller ikke den store tvivl om, at langt de fleste børn er meget ligeglade med årstider, når det kommer til is og kan spise det hele året rundt.

Her finder du en opskrift på en is, der ikke kun er lækker og indbydende, men også er helt uden sukker og er så sund, at du sagtens kan servere den hele året rundt, uden at skulle have dårlig samvittighed og føle dig som en dårlig forældre.

Det eneste du skal bruge for at lave disse is udover ingredienserne, er nogle isforme, så du kan lave det til en ispind, ellers kan det være svært at bilde dine børn ind, at det rent faktisk er is. Du kan købe isforme hos naturebaby.dk

Nedenstående eksempel er på bananis, men det kan laves med mange forskellige former for frugt og kombinere flere forskellige typer, så det rammer lige i din smag.

Ingredienser

  • 1-2 modne bananer
  • evt en lille smule yoghurt

Sådan gør du

1Blend den eller de modne banener godt, så de bliver til en cremet masse. Du kan eventuelt blande lidt yoghurt i dem. Hvis det skal være ekstra lækkert kan du også tilføje lidt vanilje.

 

2Hæld bananmassen i isformen og sæt det i fryseren i mininum tre timer, til massen er gennemfrossen og vupti, så har du lækre is, der kan nydes med den bedste samvittighed, helt enkelt, lækkert og billigt.