Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Forberedelsestid: 15 min
Tilberedningstid: 5 min
Parat på : under 20 minutter

Ligesom vi mennesker har brug for god næring og en sund og varieret kost, så har vores firbenet venner det samme. Det nemmeste og mest bekvemmelige er naturligvis at købe hundefoder hos en god forhandler, der står inde for de gode ingredienser der bliver puttet i maden.

Men det er også muligt at lave hundefoderet selv, hvilket der er flere gode grunde til. For det første ved du lige præcis hvad der kommer, og for det andet, kan du spare mange penge i forhold til at købe det.

Der er dog rigtig mange ting du skal være opmærksom på, når du vil lave hundemad, da der er mange ting, som hunde ikke har godt af, og ting de kun må få i moderate mængder. En hund kost må derfor under ingen omstændigheder blot bestå af rester fra middagsbordet, men skal nøjes sammensættes. Nedenstående er et eksempel på et sundt og varieret måltid for din hund. Vi har ikke sat mål på, da det fuldstændig afhænger af størrelsen på din hund.

Ingredienser

  • En tredjedel kød – kan være flere forskellige slags
  • En tredjedel grøntsager som kartofler, gulerødder, ærter
  • En tredjedel kornprodukter som eksempelvis ris.

Sådan gør du

1Kødet kan enten tilberedes eller bruges råt. Hvis din hund er vant til tilberedt mad, er det bedst at blive ved dette, da for stor omvæltning kan være hård ved hundens made.

2Tilbered grøntsagerne ved at koge dem let, så de kan moses. Det gør det lettere at få hunden til at spise det, og lettere at få det til at hænge sammen.

3Ligesom grøntsager skal kornprodukterne som ris også tilberedes og gerne koges lidt længere, end man ellers ville gøre, så det bliver en smule mere moset.

4Det hele blandes sammen til en masse og serveres til hunden, og der er ingen tvivl om, at du vil få kærlighed tilbage med det samme.