slowcooker

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Slowcookeren er blandt de meget populærere køkkengadgets som bruges af kræsne gastronomer og glade amatør hjemme-kokke. Før du selv styrter hen i butikken eller køber en slowcooker online, bør du dog lige overveje følgende:

Hvor stor slowcooker har jeg behov for?

Slowcooker spænder i størrelse fra 4-5 liter og helt op til over 25 liter. De små passer til 1-2 personer, men til en sammenbragt 6-7-personers familier og til tilberedning af store stykker kød skal du bruge et større apparat. Husk at en slowcooker oftest kun skal fyldes 1/2 til 2/3 op for at du opnår det bedste resultat.

Hvilke funktioner?

Det findes et hav af smarte funktioner, men overvej hvad der dækker dit behov. De simple skal blot tilsluttes hvorefter man vælger temperatur. De mere avancerede har programmerbare funktioner, herunder en forsinket start, ”hold-varmen” funktioner og interval-temperering. Hvis dette er din første slowcooker, køb en simpel version.

Oval eller rund?

Om det er en æstetik overvejelse eller det handler om hvad du tilbereder, så skal du tage stilling til dette valg. Hvis du tilbereder hele kyllinger og store stege, er en oval slowcooker normalt det bedste valg. Dens form efterligner formen af disse fødevarer, så de passer bedre og tilberedes mere jævnt.

Konstruktion?

Den kan anbefales at gå efter en slowcooker, som har varmeelementet i apparatets sider, ikke kun i bunden. Undersøg også om apperatet let kan skilles ad og om delene kan gå i opvaskemaskinen.

Ny eller Brugt?

Slowcookere har gennemgået en stor udvikling igennem de sidste mange år. Virksomheder laver nu apparater, der koger ved mere stabil og varmere temperaturer end ældre versioner. Det betyder, at ældre opskrifter nu kan brænde på, og det er sværere at forlade huset hele dagen og komme hjem til et korrekt kogt måltid.Hvis du vil have en slowcooker som koger langsommere, kan du godt overveje at købe et brugt apparat, men tjek grundigt om elektronikken fungerer 100%.