Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Loftslamper er noget, du ikke kan undgå at have i dit hjem. De er praktiske og kommer i en bred variation, så du altid kan finde én, der passer til din designstil.

Her får du nogle gode råd, du kan bruge, når du skal vælge en loftslampe. Vælg rigtigt i første omgang og undgå nogle dumme begynderfejl, ved at læse med her.

Hæng ikke lampen for lavt

Det mest normale sted til en loftslampe er over spisebordet. Her kan den kaste et centralt lys over alle, der sidder og spiser, så alle kan se lige godt. Men lavthængende loftslamper kan hurtigt blive en gene.

Hvis du hænger dine loftslamper for lavt, kan lyset potentielt genere øjnene. Lampen kan hænge i vejen og forstyrre udsynet til de andre, og lyset kan blive for centralt. Sørg for at måle efter, når du hænger dine loftslamper op.

Forskellige krav til forskellige rum

Det er ikke alle rum, der har behov for en loftslampe – mange vælger for eksempel ikke at hænge én op i deres stue. Men forskellige rum har forskellige krav.

På et soveværelse går det for eksempel ikke, at loftslampen hænger for lavt, så du kan slå hovedet ind i den. Det er bedre, lave loftslamper hænger over et bord. Du kan finde et bredt udvalg af loftslamper på LEDProff, så du kan finde én, der passer til dig.

Du skal også være opmærksom på, hvilken pære, du sætter i lampen. Skarpt lys er velegnet til køkken og bad, mens blødere, mere gulligt lys får en bedre virkning i soveværelset og stuen, hvor der skal slappes af.

Kort sagt er hvidt lys med til at vække dig og lade dig se snavs, mens gulligt lys lader dig slappe af og falde til ro i en meget større grad.